Poprzedni
DESER: CYTRYNOWE PUDEŁECZKA
Składniki
  • 220 g jogurtu greckiego
  • 110 g kremowego twarogu
  • 1 cytryna
  • 1,5 łyżki cukru trzcinowego
  • garść migdałów
  • 10 daktyli
  • ulubione owoce do dekoracji
Przygotowanie
Utrzyj skórkę z cytryny do miski, dodaj jogurt, twaróg, cukier trzcinowy i sok z całej cytryny. Zmiksuj masę na gładko. Namocz daktyle w gorącej wodzie, następnie wlej je razem z wodą do miksera i zmiksuj na syrop. Pokrój migdały. Wlej masę do pudełeczek, polej syropem z daktyli, udekoruj migdałami i ulubionymi owocami. Zjedz od razu lub przechowuj w lodówce.

Wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies) oraz podobne technologie w celu świadczenia usług, dostosowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkowników oraz w celach statystycznych i reklamowych. Możesz zawsze wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że cookies będą zapisane w pamięci urządzenia.