Poprzedni następny
OBIAD: PLACUSZKI Z CUKINII
Składniki
  • 1 łyżka ulubionej mąki
  • 2 łyżki płatków jaglanych
  • 2 jajka
  • 1 cukinia
  • świeża mięta
  • sól i pieprz
  • oliwa do smażenia
  • jako dodatki:
  • pomidorki koktajlowe
  • jogurt naturalny
Przygotowanie
Zetrzyj cukinię na grubych oczkach i odciśnij nadmiar wody. Dodaj pozostałe składniki. Placuszki smaż na patelni nakładając po łyżce ciasta na rozgrzaną oliwę. Po przyrumienieniu się jednej strony, przewróć na drugą, a jak i ona się przyrumieni poukładaj gotowe danie w pojemniku! Kotleciki są pyszne na zimno i na ciepło. Znakomicie smakują z pomidorkami koktajolwymi i jogurtem naturalnym, który możesz zabrać ze sobą w osobnym pojemniku. :)

Wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies) oraz podobne technologie w celu świadczenia usług, dostosowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkowników oraz w celach statystycznych i reklamowych. Możesz zawsze wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że cookies będą zapisane w pamięci urządzenia.