Poprzedni następny
ŚNIADANIE: RÓŻOWE NALEŚNIKI
Składniki
  • 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 150 ml mleka
  • 100 ml soku z buraków
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 jajka
  • sól do smaku
Przygotowanie
Zmiksuj ze sobą wyżej wymienione składniki i smaż na rozgrzanej, wysmarowanej odrobiną oliwy patelni. Po usmażeniu naleśników przygotuj z nich małe rolki idealne na lunch i napełnij ulubionym farszem, na przykład serkiem z kiełkami lub meksykańskim (czerwona fasolka, kukurydza, papryka, cebulka).

Wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies) oraz podobne technologie w celu świadczenia usług, dostosowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkowników oraz w celach statystycznych i reklamowych. Możesz zawsze wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że cookies będą zapisane w pamięci urządzenia.