Poprzedni następny
SAŁATKA: BROKUŁ-FETA
Składniki
  • 1 brokuł
  • pół kostki sera feta
  • Pęczek rzodkiewek
  • 2 łyżki uprażonego słonecznika
  • 3 łyżki zdrowej oliwy
  • Świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie
Ugotuj brokuł al dente w osolonej wodzie i podziel go na małe główki. Fetę pokrój w kostkę, rzodkiewki w cienkie plasterki. Wymieszaj brokuł z fetą i rzodkiewką, posyp wcześniej uprażonymi pestkami słoneczniki i dodaj pieprzu do smaku. Ulubioną oliwę zabierz ze sobą w osobnym pudełeczku.

Wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies) oraz podobne technologie w celu świadczenia usług, dostosowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkowników oraz w celach statystycznych i reklamowych. Możesz zawsze wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że cookies będą zapisane w pamięci urządzenia.