Poprzedni następny
SAŁATKA: GYROS LIGHT
Składniki
  • 1 pierś z kurczaka
  • przyprawa gyros
  • oliwa z oliwek
  • ogórki konserwowe – 5 – 6 sztuk
  • czerwona cebula – 1/2 sztuki
  • kukurydza konserwowa – puszka
  • kapusta pekińska – średnia główka
  • koncentrat pomidorowy

 

Sos:

  • 1 mały jogurt naturalny
  • 3 łyżki majonezu
  • sól , pieprz
Przygotowanie
Pierś z kurczaka posiekaj w kostkę i oprósz sporą ilością przyprawy do gyrosa, następnie usmaż na łyżce oliwy. Ogórki i cebulę posiekaj w kostkę. Kapustę posiekaj w pióra. Kukurydzę odsącz z zalewy. Układaj w naczyniu kolejne warstwy składników, najpierw mięso, następnie ogórki, cebula, kukurydza, sos z jogurtu naturalnego i majonezu, koncentrat i kapusta.

Wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies) oraz podobne technologie w celu świadczenia usług, dostosowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkowników oraz w celach statystycznych i reklamowych. Możesz zawsze wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że cookies będą zapisane w pamięci urządzenia.