Poprzedni
następny
SAŁATKA: GYROS LIGHT
Składniki
- 1 pierś z kurczaka
- przyprawa gyros
- oliwa z oliwek
- ogórki konserwowe – 5 – 6 sztuk
- czerwona cebula – 1/2 sztuki
- kukurydza konserwowa – puszka
- kapusta pekińska – średnia główka
- koncentrat pomidorowy
Sos:
- 1 mały jogurt naturalny
- 3 łyżki majonezu
- sól , pieprz

Przygotowanie
Pierś z kurczaka posiekaj w kostkę i oprósz sporą ilością przyprawy do gyrosa, następnie usmaż na łyżce oliwy. Ogórki i cebulę posiekaj w kostkę. Kapustę posiekaj w pióra. Kukurydzę odsącz z zalewy. Układaj w naczyniu kolejne warstwy składników, najpierw mięso, następnie ogórki, cebula, kukurydza, sos z jogurtu naturalnego i majonezu, koncentrat i kapusta.