Poprzedni następny
SAŁATKA: JAJKO-AWOKADO
Składniki
  • 2 jajka
  • 1 dojrzałe awokado
  • średni ogórek
  • koperek
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • pieczywo pełnoziarniste
Przygotowanie
Ugotuj jajka i pokrój w większą kostkę. Awokado obierz i również pokrój w kostkę. Ogórka nie obieraj, tylko dokładnie umyj i pokrój na półplastry. Dodaj trzy łyźki jogurtu naturalnego, koperek, sól i sporą ilość świeżo zmielonego pieprzu. Następnie delikatnie wymieszaj. Całość podawaj z pieczywem pełnoziarnistym. Fajnym pomysłem jest wycinanie za pomocą foremek do ciasteczek ulubionych kształtów chlebków.

Wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies) oraz podobne technologie w celu świadczenia usług, dostosowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkowników oraz w celach statystycznych i reklamowych. Możesz zawsze wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że cookies będą zapisane w pamięci urządzenia.